Volledig scherm
PREMIUM
Kadewerkzaamheden in Utrecht Centrum langs de grachten. © Ruud Voest

Utrechtse politiek geschokt door uit de hand lopen van renovatieproject wal- en kluismuren

De Utrechtse politiek reageert geschokt op het dreigende miljoenendebacle als gevolg van de renovatie van de wal- en kluismuren langs de Oude- en Nieuwegracht en Kromme Nieuwegracht. De partijen willen op de kortst mogelijke termijn een debat met verantwoordelijk wethouder Diepeveen (GroenLinks) over de ontstane problemen.

Volgens Cees Bos van Stadsbelang Utrecht geeft het Utrechtse college er ‘weer blijk van dat ze out of control is als het gaat om grote projecten’. ,,Incompetente wethouders die niet in staat zijn de belangen van de Utrechters te behartigen. Bij de Uithoflijn is de onderbouwing van 7,6 miljoen euro zoek. Bij de begroting van de verbouwing van de Zuilense ring komt de wethouder tientallen miljoenen tekort. En nu loopt Utrecht voor de renovatie van de wal- en kluismuren weer tegen een tekort aan.’’

  1. Krakers voor de rechter en Braziliaans Carnaval in Utrecht

    Krakers voor de rechter en Brazili­aans Carnaval in Utrecht

    Vijf krakers moeten vandaag voor de rechter komen. Ze werden vorig jaar opgepakt voor het kraken van een aantal al jaren leegstaande gebouwen op de Burgemeester Reigerstraat in Utrecht. Toen agenten binnenvielen sloegen de krakers op de vlucht. Ze werden uiteindelijk door een buurtbewoner opgemerkt op een dak en daarna aangehouden. De krakers claimden dat ze al een dag in de panden zaten en er daarom niet uitgezet konden worden. Maar de eigenaar van de huizen sprak dat tegen.