Volledig scherm
Wie in Utrecht zijn auto wil verzerekn, moet de portemonnee flink trekken © ANP

Utrechtse starters betalen hoofdprijs voor autoverzekering

Als startende automobilist wil je veel liever in Leeuwarden wonen dan in Utrecht.  Een verzekering is daar namelijk ongeveer 30 procent goedkoper, zo blijkt uit een onderzoek van de website autoverzekering.nl.

Een startende Utrechtse automobilist betaalt 32,50 euro voor een WA-verzekering voor zijn of haar auto. Dat loopt via WA-plus (47,69 euro) op naar voor een allriskverzekering 69,21 euro. Utrechts staat in dat klassement (van de provinciehoofdsteden plus Amsterdam) op plek twee. Alleen Den Haag is duurder.

Voor de starters werd het bedrag berekend voor bestuurders met vijf schadevrije jaren, een VW Golf,  maximaal 10.000 kilometer per jaar en wonend op dezelfde postcode van het centraal station. Ook wat betreft de prijsstijging vergeleken met 2018 zitten Utrecht en Den Haag elkaar op de hielen. In Utrecht kwam er (gemiddeld over alle verzekeringen) 12,9 procent bij, in de Hofstad was dat met 13,5 procent nog meer.

Families en senioren

Kijken we naar de verzekeringen voor auto’s van families en senioren, dan blijkt het minder erg om in Utrecht te wonen. Met plek 5 en 6 is Utrecht een goede middenmoter. In die staatjes is opvallenderwijs Maastricht duidelijk de duurste. De verklaring is dat Limburgers te maken hebben met georganiseerde autodiefstal. Gestolen auto’s worden net over de grens uit elkaar gehaald en weinig  van die auto’s worden weer teruggevonden.

Een auto verzekeren in de Randstad (inclusief Utrecht) is veel duurder dan in de noordelijke provincies. De verklaring is volgens autoverzekering.nl een hele logische: waar meer auto’s rondrijden is de kans op schade groter.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470104 of stuur een email naar: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.
  1. Wat gebeurt er vandaag in Utrecht?

    Wat gebeurt er vandaag in Utrecht?

    Het Nederland Volksbuurtmuseum in Utrecht heeft vanaf vandaag een nieuwe tentoonstelling, ditmaal over de Zeven Steegjes. Dit is één van de volksbuurten van Utrecht en is beroemd door zijn bewoners en het monumentale karakter. Het gaat om ongeveer 125 woningen verdeeld over zeven autovrije stegen. De kenmerkende huisjes zijn gebouwd in de periode tussen 1842-1867 achter de Oudegracht. Het museum aan de Waterstraat 27 wil laten zien wat er, zeker na een grote renovatie in 1992, allemaal veranderd is in het buurtje. De tentoonstelling is te zien tot en met 16 februari 2020 en omvat, als de bezoeker dat wil, ook een rondleiding door De Zeven Steegjes en een lunch bij de stadsbrasserie ‘De Utrechter’. Meer informatie: volksbuurtmuseum.nl