Wat te doen tegen energieslurpende airco’s? Deuren open of dicht, dat is de vraag die ondernemers in de Utrechtse binnenstad bezighoudt.
Volledig scherm
PREMIUM
Wat te doen tegen energieslurpende airco’s? Deuren open of dicht, dat is de vraag die ondernemers in de Utrechtse binnenstad bezighoudt. © Angeliek de Jonge

Utrechtse topondernemer wil automatische winkeldeur in strijd tegen energieslurpende airco’s

Met een koel briesje in je nek de kledingrekken afstruinen, terwijl buiten de zon brandt. Ondernemers in de Utrechtse binnenstad doen er alles aan om het klanten zo behaaglijk mogelijk te maken. Tegelijk worstelen zij met de airco-discussie.  Want moeten die deuren nou open óf dicht? Ondernemer Tom Broekman mengt zich in het debat; hij wil overal automatische winkeldeuren.

  1. Angstaanjagend avondje bij Galgenwaard: ‘Bakstenen vlogen om de oren, kinderen beefden als een rietje’
    PREMIUM

    Angstaanja­gend avondje bij Galgen­waard: ‘Bakstenen vlogen om de oren, kinderen beefden als een rietje’

    Terwijl gezinnen met kinderen na afloop van de wedstrijd FC Utrecht - Cambuur buiten het stadion een veilig heenkomen zoeken, vliegen bakstenen en terrasstoelen het publiek om de oren. Relschoppers met bedekte gezichten belagen agenten van de Mobiele Eenheid en stewards van hun eigen club. „Het was angstaanjagend. Dit wil je gewoon niet.” Burgemeester Sharon Dijksma van Utrecht noemt de situatie ‘zeer ernstig’ en zegt dat de grens in zicht is.