Columnist Jerry Goossens.
Volledig scherm
PREMIUM
Columnist Jerry Goossens. © Marco de Swart

Van D. crashte met 256 km/u en liet Simge alleen sterven, toch stond advocaat kutsmoesjes te verkopen

Iedereen moppert nou altijd wel op advocaten, maar een beetje mededogen is toch ook op z’n plaats. Neem Suzanne van Bunnik, de raadsvrouw van Marco van D. Meester van Bunnik is een jonge jurist, gespecialiseerd in jeugd- en slachtofferrecht. Afgelopen week stond zij nochtans in de rechtbank -met permissie- kutsmoesjes te verkopen voor een verdachte die niet automatisch de warmste gevoelens oproept. 

 1. Simge (20) had geen schijn van kans: man die fatale crash veroorzaakte op de A2 reed 256 kilometer per uur
  PREMIUM

  Simge (20) had geen schijn van kans: man die fatale crash veroorzaak­te op de A2 reed 256 kilometer per uur

  De 22-jarige Utrechter die eind vorig jaar een dodelijk verkeersongeval veroorzaakte op de A2 bij Nieuwegein reed op het moment van de crash 256 kilometer per uur. Bij het ongeluk kwam de 20-jarige Simge om het leven. Het Openbaar Ministerie vervolgt de veroorzaker van het ongeval wegens dood door schuld, het veroorzaken van gevaar op de weg en het verlaten van de plaats van het ongeval.
 2. Dit vindt onze lezer van stakende vuilnismannen en buschauffeurs: ‘Ga maar eens een dag in hun schoenen staan’
  PREMIUM
  de kwestie

  Dit vindt onze lezer van stakende vuilnisman­nen en buschauf­feurs: ‘Ga maar eens een dag in hun schoenen staan’

  Stakende vuilnismannen en dan ook nog eens buschauffeurs die het werk neerleggen. In Utrecht merken ze al een aantal dagen de gevolgen van de acties. Zoals bergen vuil naast de ondergrondse containers. Ook het bus- en tramverkeer zal volgende week ontregeld zijn. We vroegen onze lezers naar hun mening over de acties: ‘Voor ons is het niet leuk, maar ze hebben groot gelijk.’