Henny de Bruin maakt mondkapjes voor de wijkzorg en inmiddels volgen al een heleboel mensen haar voorbeeld.
Volledig scherm
PREMIUM
Henny de Bruin maakt mondkapjes voor de wijkzorg en inmiddels volgen al een heleboel mensen haar voorbeeld. © AD

Van kardinaalskleren naar mondkapjes. IJsselsteins kledingatelier schakelt in no time over

Van het naaien van kardinaalskleren voor een theatervoorstelling naar het naaien van mondkapjes. In het kledingatelier van theaterstichting Kwibus in IJsselstein konden ze vanwege de coronacrisis heel snel schakelen.

Henny de Bruin (63) van het kledingatelier werkte ook in de zorg: „Onder meer in de kraamzorg en bij de polikliniek van het Antonius Ziekenhuis.” Ze maakt inmiddels al zo’n tien jaar deel uit van het kledingatelier van theaterstichting Kwibus. „We zijn met een vast groepje van negen dames dat elke maandagavond en dinsdagochtend bij elkaar komt in het gebouw van Pantalone, waar Kwibus de meeste voorstellingen speelt.” Jaarlijks maken ze kleding voor zo’n vier tot vijf grotere en kleinere producties.

  1. Jelle (25) werkt in het 'coronacallcenter’: ik ben inmiddels heel goed geworden in het gerust stellen van mensen
    PREMIUM
    video

    Jelle (25) werkt in het 'coronacall­cen­ter’: ik ben inmiddels heel goed geworden in het gerust stellen van mensen

    Een van de apps waar premier Mark Rutte gisteren in zijn persconferentie over sprak, draait al op volle toeren: de Corona-Check-app. Met de app kun je online je gezondheid bijhouden, onder toeziend oog van medici verbonden aan het UMC Utrecht. Vertrouwen zij het niet? Dat wordt je gebeld vanuit het ‘coronacallcenter’. Een kijkje in de keuken van dé app van het moment. „De meest gestelde vraag: heb ik corona?”