Volledig scherm
Burgemeester Jan van Zanen van Utrecht en Javier Guillén, directeur van La Vuelta schudden elkaar de hand na ondertekening van het contract. Onder toeziend oog van de drie wethouders van de steden waar La Vuelta Holanda start in 2020: vlnr Huib van Olden (’s-Hertogenbosch), Daan Quaars (Breda) Klaas Verschuure (Utrecht). © Gemeente Utrecht

Van Zanen tekent contract La Vuelta, organisatie betaalt 3,25 miljoen

 De organisatie van La Vuelta Holanda telt een bedrag van 3.25 miljoen euro neer om de Vuelta-start volgend jaar te mogen hosten.

In totaal kost het 14,9 miljoen om de Spaanse rittenkoers te organiseren. Vijf publieke partners (Utrecht, Den Bosch, Breda en de provincies Utrecht en Brabant) dragen 6,4 miljoen bij. Sponsoren betalen 6,0 miljoen en het ministerie van VWS geeft 2,5 miljoen subsidie. 

Burgemeester Jan van Zanen zette vandaag in Spanje officieel zijn handtekening onder het contract voor de Vuelta-start. Hij deed dat in Alicante/Torrevieja samen met Javier Guillén, de directeur van de Spaanse rittenkoers. Vandaag is Alicante startplaats van de Vuelta volgend jaar strijkt het Spaanse wielercircus neer in de Domstad voor La Vuelta Holanda 2020.

Startschot

La Vuelta start  in Utrecht met de ploegenpresentatie op donderdag 13 augustus op het Vredenburg in Utrecht. Vrijdag 14 augustus klinkt het officiële startschot met de start van de ploegentijdrit door de Utrechtse binnenstad. Daarna fietst het peloton op zaterdag 15 van ’s-Hertogenbosch naar Utrecht en sluit het peloton La Vuelta Holanda af op zondag 16 augustus met een etappe met start en finish in Breda. 

Het feest rondom La Vuelta Holanda gaat al veel eerder van start dan op 14 augustus. In de doorkomstgemeenten en op andere plekken in de provincie worden maanden van tevoren al verschillende activiteiten georganiseerd. De Ronde van Spanje doorkruist 34 Nederlandse gemeenten in drie dagen. De organisatie is in handen van de steden Utrecht, ’s-Hertogenbosch en Breda en provincies Utrecht en Noord-Brabant.