Volledig scherm
De politie is met veel agenten aanwezig in kogelwerende vesten. © Michiel van Beers

Verdachte bedreiging Utrechtse school is 19-jarige man uit Utrecht

De man die donderdag werd aangehouden op verdenking van de bedreiging van onderwijsinstelling Stip is een 19-jarige Utrechter. Hij is in verzekering gesteld, wat betekent dat de politie hem drie dagen mag vasthouden. De politie is nog volop bezig met het onderzoek, zegt een woordvoerder.

De consternatie was donderdagmiddag groot in de Utrechtse wijk Kanaleneiland, waar de bewuste vestiging van de school is gesitueerd. Ook werden kinderen in busjes van het schoolplein afgereden. Agenten met kogelwerende vesten hielden omstanders op afstand. Het gaat om een school voor kinderen met een beperking en kinderen die zeer moeilijk opvoedbaar zijn. 

De school kreeg een telefoontje binnen van een man die dreigende taal uitsloeg. ,,Wat de man precies heeft gezegd of waarmee hij heeft gedreigd kunnen we in het belang van het onderzoek nog niet delen”, zegt politiewoordvoerder Jacqueline van Houten. ,,Daarnaast onderzoeken we natuurlijk nog de achtergronden van de bedreiging.”

Onderzoek op school

Op verhalen van ouders die vertelden dat de bedreiger een oud-leerling zou zijn kan de politie niet reageren. ,,In verband met de privacy van de verdachte kunnen we daar niets over zeggen”, zegt Van Houten. De politie heeft gisteren, nadat de man was aangehouden, ook nog onderzoek gedaan in de school. Daarbij is niets aangetroffen. 

De school is vrijdagmiddag gewoon open gegaan. In de lessen is er met leerlingen gesproken over het voorval.