Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Verdachten beroving bejaarde vrouw aangehouden in Nieuwegein

In Nieuwegein zijn twee mensen aangehouden die worden verdacht van beroving van een bejaarde vrouw in Hilversum, in april vorig jaar. Via een tip bij een opsporingsprogramma werd de identiteit van de verdachten bekend.

Dat meldt de politie vandaag. De twee verdachten zouden de bejaarde vrouw op 23 april 2019 hebben gevolgd naar de supermarkt. Na het verlaten van de supermarkt werd de dame beroofd van haar tasje, waar ook haar pinpas in zat. Later op de dag werd er in Utrecht geld opgenomen met deze pinpas. Naar aanleiding van de camerabeelden van de verdachten die opsporingsprogramma Bureau NH uitzond, komt er een tip binnen bij de politie en kon de identiteit van het duo worden achterhaald.  

 Agenten in Nieuwegein haalden afgelopen donderdag het kenteken van een opvallend rijdende auto door het politiesysteem, en toen bleek het om de twee verdachten in kwestie te gaan: een jongen uit Nieuwegein (18) en een meisje (16) dat niet beschikt over een vaste woon- of verblijfplaats. De politie heeft beide verdachten aangehouden. 

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken
Schrijf je hier in!

Whatsapp WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip, foto of video? Stuur ze ons door op
06-52470104 of stuur een e-mail naar de redactie van AD Utrecht: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.