Volledig scherm
Konijn Junior en varken Pang dikke vrienden bij Knuffelweide Amerongen. © Knuffelweide Amerongen

Verhuizing op Knuffelweide Amerongen leidt tot bijzondere vriendschap

Een tijdelijke verhuizing op kinderboerderij De Knuffelweide in Amerongen heeft gezorgd voor een bijzondere vriendschap. Het konijn Junior werd, samen met een aantal kippen, bij het varken Pang geplaatst. Inmiddels zijn de twee dieren dikke maatjes.

,,Dit hebben we nooit eerder meegemaakt”, vertelt Wout van Mourik van De Knuffelweide. ,,De konijnen zaten eerst bij de kalkoenen, maar het hok moet worden aangepast. Daarom hebben we de konijnen en de kippen tijdelijk bij het varken Pang gezet.” 

Konijn Junior heeft op de rug van Pang inmiddels een mooi plekje gevonden. ,,Dat doet hij echt zelf”, zegt Van Mourik. ,,Hij springt er zo bovenop.”

Bijzonder

Varken Pang lijkt het gezelschap van Junior ook op prijs te stellen. ,,Het gaat heel goed. Misschien is het wel een idee om de konijnen en varkens bij elkaar te plaatsen als vaste oplossing”, denkt Van Mourik. 

Ook de kinderen die De Knuffelweide in Amerongen bezoeken reageren enthousiast volgens de vrijwilliger: ,,Er wordt veel over gesproken. Het is ook een bijzonder gezicht.”