Verkeersbord van Ella en Sylvie waarschuwt: ‘Bind je boot niet te strak vast in de sluis’

VIDEOHet gebeurt in de zomer elke week wel een paar keer. Pleziervaarders leggen hun boot vast in de Grote Sluis in Vianen en gaan koffie drinken of even een praatje maken terwijl er wordt geschut.

Wat dan soms het gevolg is, laat zich raden: als een schip anderhalve meter lager komt te liggen omdat het water in de sluis zakt, hangt het zichzelf als het ware op. ,,Nou valt dat in de praktijk gelukkig nog wel mee’’, zegt sluiswachter Cees Thiel. ,,Maar wat we wel vaak zien gebeuren, is dat het touwtje in dat geval breekt. Soms zie je mensen als een gek nog proberen het touw los te maken, of anders op het laatste nippertje het nog even snel door te knippen.’’

  1. Even niet met de tram naar Nieuwegein door verbouwingen aan baan en 23 haltes voor 22 splinternieuwe trams
    PREMIUM

    Even niet met de tram naar Nieuwegein door verbouwin­gen aan baan en 23 haltes voor 22 splinter­nieu­we trams

    Het geluid van passerende trams is in Nieuwegein en IJsselstein verstomd. Vrijdagavond maakten zij plaats voor honderden bouwvakkers, met graafmachines, slijptollen en ander minstens zo lawaaiig werktuig. Zij nemen de baan van de zogeheten SUNIJ-lijn (Sneltram Utrecht-Nieuwegein-IJsselstein) de komende maanden ingrijpend onder handen. Het spoor en de haltes worden klaargemaakt voor 22 splinternieuwe trams van Spaanse makelij.