‘Verwarde man’ loopt Utrechtse middelbare school binnen en dreigt leerlingen dood te schieten

videoVanmiddag is bij de Utrechtse middelbare school X11 op de Noordse Parklaan in de wijk Pijlsweerd een man naar binnen gelopen die leerlingen zou hebben bedreigd. Volgens de conciërge van de school liep de man de school binnen en zei hij dat hij mensen dood zou gaan schieten.

Volgens een leerling was de man heel boos toen hij de school binnen kwam lopen. Hij zou ‘Ik schiet jullie allemaal dood’ gezegd hebben. De man zou boos zijn omdat leerlingen hem getreiterd zouden hebben. 

De conciërge heeft de man naar eigen zeggen weggestuurd, waarop ook de politie werd gebeld. De man vluchtte het park in, de leerlingen moesten in de school blijven. Toen de man de politie zag zou het op een lopen hebben gezet. Even later werd hij door agenten opgepakt aan de overkant van het park. 

Volledig scherm
Een politieauto voor de Utrechtse middelbare school X11. © AD Utrechts Nieuwsblad

Verward

Volgens de conciërge was de man bekend bij het schoolpersoneel. Hij zou vaker in het park -in de buurt van de school- zitten. De leerling omschrijft de man als ‘verward’ en zegt dat hij ook bij leerlingen bekend was. 

De politie was nog lang aanwezig op school en heeft intensief met de betrokkenen gesproken. De leerlingen zouden geschrokken zijn, maar er  was geen sprake van paniek. 

De politie bevestigt dat in het park een verdachte van bedreiging is aangehouden en dat daarvoor een politiehelikopter is ingezet. Meer wil de politie over het incident niet zeggen. 

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken
Schrijf je hier in!

Whatsapp WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip, foto of video? Stuur ze ons door op
06-52470104 of stuur een e-mail naar de redactie van AD Utrecht: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.