Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Beeldbank politie.

Vier aanhoudingen bij Breukelen na vondst 7,5 kilo henneptoppen

De politie heeft gisteren vier inzittenden van een bestelbus aangehouden nadat er 7,5 kilo henneptoppen in de bus werd gevonden. Dat gebeurde op de A2 ter hoogte van Breukelen. 

Rond 10.15 uur kreeg de bestuurder van de bestelbus, een 23-jarige man uit Bulgarije, een stopteken om een verkeerscontrole uit te voeren. Achter in de bus werden twee vuilniszakken met in totaal 7,5 kilo henneptoppen gevonden. Ook lagen er schaartjes bij, die vermoedelijk net gebruikt waren om de toppen af te knippen.

In de bus zaten ook nog drie vrouwen van 43, 48 en 61 jaar. Behalve de 48-jarige vrouw had geen van de inzittenden een vaste woon- of verblijfplaats in Nederland. 

De bus, de hennep en de scharen zijn door de politie in beslag genomen en de vier inzittenden zijn aangehouden. Naar de herkomst van de hennep wordt nog verder onderzoek gedaan. 

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470104 of stuur een email naar: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.
  1. De Bilt kijkt tevreden terug op rustig verlopen boerenbeleg
    PREMIUM

    De Bilt kijkt tevreden terug op rustig verlopen boerenbe­leg

    De Bilt kijkt tevreden terug op het verloop van de grootste boereninvasie ooit. Zevenduizend boeren kwamen er, terwijl op hooguit 1500 werd gerekend. De schade aan de Biltse Rading en het honkbalveld, waar de actievoerders zich verzamelden, valt reuze mee. Burgemeester Sjoerd Potters dankt inwoners en hulpdiensten voor hun begrip en inspanningen. Het RIVM is blij dat directeur Hans Brug de boodschap nog een keer heeft kunnen uitdragen.