Volledig scherm
Meer dan tien politie auto’s waren aanwezig op de Reactorweg in Lage Weide. © Menno Bausch

Vier krakers zitten nog vast na kraakactie op bedrijventerrein in Utrecht

De vier krakers die zondagavond door de politie zijn aangehouden, zitten nog steeds vast. Dat meldde de politie vanochtend.

Een groep krakers trok in een leeg gebouw op bedrijventerrein Lage Weide in Utrecht. Op de website Indymedia.nl schrijven ze dat het pand al lang leegstaat en er geen plannen lijken te zijn voor ingebruikname. De kraakactie maakte deel uit van een landelijke actie tegen het kraakverbod.

De politie zegt dat er overleg is geweest met het Openbaar Ministerie, waarna de krakers gevorderd werden om te vertrekken. Vier van hen werden uiteindelijk aangehouden vanwege huisvredebreuk. De politie zette onder meer honden en een helikopter in.

Ravellaan

Eigenaar van het pand is De Waal Beheer. Bij het Utrechtse vastgoedbedrijf kon vanochtend niemand een reactie geven. De Waal heeft vaker te maken met krakers. Een groep leefde jarenlang in een leegstaand gebouw aan de Ravellaan in de Utrechtse wijk Welgelegen. In augustus vertrokken ze rustig, nadat ze een juridische procedure hadden verloren.

In augustus voorkwam de Utrechtse politie ook een kraakactie. Het doelwit was toen de watertoren aan de Amsterdamsestraatweg.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470104 of stuur een email naar: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.