Feest bij de familie Trienekens in ’t Goy: aan de overkant van het kanaal komt (voorlopig) geen megawindmolen. Waar dan wel, blijft onverminderd een zoekopdracht voor de Utrechtse gemeenten.
Volledig scherm
PREMIUM
Feest bij de familie Trienekens in ’t Goy: aan de overkant van het kanaal komt (voorlopig) geen megawindmolen. Waar dan wel, blijft onverminderd een zoekopdracht voor de Utrechtse gemeenten. © Koen Laureij

Vier van de 26 ‘Utrechtse’ windmolens werden al geschrapt: is het eerste dominosteentje gevallen?

ANALYSEVijf weken geleden presenteerden de gezamenlijke Utrechtse gemeenten hun duurzame plannen voor de komende tien jaar. Onderdeel van hun groene voornemens was de bouw van 26 grote windmolens. Vier daarvan zou Houten voor zijn rekening nemen. Maar hier openbaarde zich deze week een pijnlijke barst in de Utrechtse klimaatambities: de Raad van State stemt niet in met de bouw van Windpark Goyerbrug.

  1. 1,1 miljoen Kopen zonder kijken-kijkers zien hoe Lumanda twijfelt Urk te verruilen voor onprettig huis in Almere
    Update

    1,1 miljoen Kopen zonder kij­ken-kij­kers zien hoe Lumanda twijfelt Urk te verruilen voor onprettig huis in Almere

    Het is tijd om te gaan. Dat waren de woorden van Lumanda en Marloes gisteravond in Kopen zonder kijken, zo zagen 1,1 miljoen mensen. Het stel klapte zowat uit hun huis op Urk, maar een woning vinden bleek niet zo makkelijk te zijn. En toen er dan eindelijk een paleisje in Almere gevonden was voor de dames, sloeg de paniek bij Urker Lumanda toe. ,,Ik voel me niet thuis”, constateerde ze.