Volledig scherm
PREMIUM
Merijn van der Vliet (45) heeft nu geen crowdfunding meer nodig. © Angeliek de Jonge

Vijf jaar na crowdfunding voor Donker Utrecht gaat het nu voor de wind met fotograaf Merijn

Hoe is het nu met...In de rubriek Hoe is het nu met? zoeken we mensen op die een rol speelden in het nieuws van een of meerdere jaren geleden. Hoe gaat het nu met ze? Vandaag: Merijn van der Vliet (45).

Van der Vliet laat zich al sinds het jaar 2010 inspireren door de ‘schoonheid van de schemering’. Hij maakte meer dan zesduizend foto’s tijdens dit blauwe uur. Zijn project Donker Utrecht werd al gauw een hit op Facebook, waar hij meer dan 20.000 likes verzamelde. Maar rijk werd Van der Vliet niet van zijn fotografie. Op 15 oktober 2014 schreven wij in deze krant over de crowdfundingsactie die hij opzette, waarmee hij 6300 euro vroeg om een website te bouwen en ansichtkaarten met zijn foto’s te laten ontwikkelen.

  1. Wat gebeurt er vandaag in Utrecht?

    Wat gebeurt er vandaag in Utrecht?

    Vandaag wordt het Viaans Kinderdictee gehouden op het Oosterlicht College in Vianen. Het thema van dit jaar is ‘Alle kinderen doen mee!’. Het kinderdictee is geschreven voor kinderen op de basisschool, met name voor groep 7 en 8, maar alle basisschoolleerlingen zijn welkom om tussen 16.00 en 22.00 uur mee te doen. Tussen de twee dictees door is er de mogelijkheid om een hapje mee te eten tijdens het diner, verzorgd door leerlingen van het Oosterlicht College.