Van links naar rechts: Jesse (14), Ianthe (16), Dana (17), Linda (18) en Lola (15) bij de start van hun 8-daagse wandeltocht van Wageningen naar Den Haag.
Volledig scherm
Van links naar rechts: Jesse (14), Ianthe (16), Dana (17), Linda (18) en Lola (15) bij de start van hun 8-daagse wandeltocht van Wageningen naar Den Haag. © AD

Vijf scholieren lopen van Wageningen naar Den Haag voor klimaat

Vijf klimaatstakers, scholieren in de leeftijd van 14 tot 18 jaar, zijn vandaag begonnen aan hun ‘march for future’. Maandag zijn op Utrecht Centraal Station en hebben dan een meet & greet met wethouder Lot van Hooijdonk en Marjan Minnema van Urgenda. Van de vijf scholieren komen er drie uit Utrecht.

De zogenoemde klimaatstakers willen meer aandacht voor het thema klimaat. Vandaag om 13.00 uur vertrekken zij uit Wageningen met hun “March for Future” en ze hopen vrijdag 27 september in Den Haag aan te komen, als het goed is op tijd voor de grote klimaatstaking op het Malieveld. 

Maandag rond 20.00 uur staat gepland als een meet & greet op Utrecht CS. Wethouder Lot van Hooijdonk en Marjan Minnesma van Urgenda zijn ook aanwezig. Naast Utrecht stoppen zij ook bij Lienden, Wijk bij Duurstede, Houten, Woerden, Gouda en Zoetermeer. 

Deze acht dagen zijn zij uiteraard niet op school, maar de boeken gaan mee in een karretje dat zijn meenemen en elke dag wordt een moment genomen om het huiswerk te maken. 

Op de website klimaatstaking.nl staat meer informatie.