Opnieuw overlast en onrust op de kermis in het Utrechtse Griftpark; politie werd belaagd en ook de dienstwagens liepen schade op.
Volledig scherm
Opnieuw overlast en onrust op de kermis in het Utrechtse Griftpark; politie werd belaagd en ook de dienstwagens liepen schade op. © @politie_utrecht_centrum

Vlam slaat in de pan bij Utrechtse kermis: politie bekogeld met stenen, dienstwagens vernield

De kermis in het Utrechtse Griftpark is vannacht flink uit de hand gelopen. Kermisgangers keerden zich tegen politieagenten, waarbij agenten bekogeld werden en politiewagens vernield. De onrust rondom de kermis, die nu een week in het park staat, duurt al bijna een week. Eerder werd de kermis vroeg gesloten vanwege wangedrag van bezoekers.

 1. Nederlanders zijn trage Amerikanen en dus kleurt ook hier iedere vierde vrijdag van november inktzwart...
  PREMIUM
  COLUMN

  Nederlan­ders zijn trage Amerikanen en dus kleurt ook hier iedere vierde vrijdag van november inktzwart...

  Je had de Zwarte Dood, die in de Middeleeuwen een derde van de Europese bevolking wegvaagde. Iedere zomer verstoppen duizenden automobilisten op Zwarte Zaterdag de Franse autoroutes. De Palestijnse terreurorganisatie Zwarte September vermoordde op de Olympische Spelen van 1972 in München op koelbloedige wijze twaalf Israëlische atleten/coaches en een Duitse agent. De beurskrach van 1929, die de Grote Depressie van de jaren ’30 inluidde, had plaats op Zwarte Donderdag. Over depressies gesproken: Winston Churchill noemde zijn neerslachtigheid een ‘Black Dog’, een term die onder patiënten nog altijd in zwang is.
 2. Woede en huilbuien bij klimaatactivisten die Rabobank beplakten: ‘Optreden van politie ronduit schokkend’
  PREMIUM

  Woede en huilbuien bij klimaatac­ti­vis­ten die Rabobank beplakten: ‘Optreden van politie ronduit schokkend’

  Woede, angst, huilbuien. De emoties liepen vrijdag hoog op in de Utrechtse rechtbank, waar zestien klimaatactivisten voor de rechter stonden. Ze worden verdacht van vernielingen bij de Rabobank in Utrecht. De activisten vinden dat ze schandalig zijn behandeld door de politie. En dat de echte boosdoeners buiten schot blijven. ,,Waarom zit ik hier, en niet iemand van de Rabobank?’’