Volkszanger Martin van Doorn uit Utrecht
Volledig scherm
PREMIUM
Volkszanger Martin van Doorn uit Utrecht © Martin van Doorn

Volkszanger Martin van Doorn beleeft verschrikkelijke avond bij First Dates: ‘Waar ik mee zit vanavond...’

Hij had zijn ideale date tot in detail beschreven: lief, gezellig, een mannelijk type, níet met een handtas. „Een rugzakje hebben we allemaal op deze leeftijd, maar ik hoef geen handtas”, legt de Utrechtse volkszanger Martin van Doorn (49) uit. Toch zat hij in het NPO-3 datingprogramma First Dates tegenover een man met wie het vanaf het begin bepaald niet boterde. Tot hilariteit van kijkers, personeel én van Martin zelf.

„Ik hoef niet met hem te trouwen, het is maar een date”, dacht de vrolijke Van Doorn, geboren en getogen inwoner van de Utrechtse wijk Ondiep, toen hij aan het date-avontuur begon. Zijn oudste dochter had hem voor het populaire programma opgegeven toen ze het huis uit ging om met haar vriendje te gaan samenwonen. ‘Dan ben je helemaal alleen’, was haar motivatie volgens Van Doorn: „Maar ik had haar al gezegd: ik ben niet alleen! Voor haar heb ik toch meegedaan, anders had ik dat nóóit gedaan.”

  1. Geen klachten en toch een coronatest doen? Dat mag, want de GGD kan het niet verbieden
    PREMIUM

    Geen klachten en toch een coronatest doen? Dat mag, want de GGD kan het niet verbieden

    Verbieden kan de GGD het niet en mensen die zich zonder klachten voor een coronatest melden, worden gewoon getest. Deze ‘toeristentesters’ hebben niets aan de testen en bovendien zijn die behoorlijk pijnlijk. En als mensen met een coronabesmetting niet in quarantaine willen, krijgt de veiligheidsregio in uitzonderlijke gevallen de bevoegdheid om die weigeraars verplicht thuis te laten blijven.