Een dode piranha in een sloot langs de Schaardijk in Lopik.
Volledig scherm
Een dode piranha in een sloot langs de Schaardijk in Lopik. © Karin Verhoef

Voor de tweede keer in twee weken piranha’s gedumpt in Lopikse woonwijk

Onbekenden hebben deze week opnieuw piranha’s gedumpt in de wijk De Gaarden in Lopik. Dinsdag verwijderde de gemeente na een melding vijf dode piranha’s uit een sloot langs de Schaardijk. 

Twee weken geleden vonden voorbijgangers vier dode exemplaren langs een stoep. De tropische roofvissen zijn bij speciaalzaken te koop. Ze komen voor in Zuid-Amerika in water van 24-30 graden. 

Het komt voor dat ze worden gedumpt omdat ze te groot zijn geworden voor het aquarium; volgroeide vissen kunnen 3,5 kilo wegen en 30 centimeter lang worden. Gevaarlijk voor omstanders zijn ze niet direct; de vissen reageren op open wonden, zegt een expert op de website van Sportvisserij Nederland.

  1. Geen klachten en toch een coronatest doen? Dat mag, want de GGD kan het niet verbieden
    PREMIUM

    Geen klachten en toch een coronatest doen? Dat mag, want de GGD kan het niet verbieden

    Verbieden kan de GGD het niet en mensen die zich zonder klachten voor een coronatest melden, worden gewoon getest. Deze ‘toeristentesters’ hebben niets aan de testen en bovendien zijn die behoorlijk pijnlijk. En als mensen met een coronabesmetting niet in quarantaine willen, krijgt de veiligheidsregio in uitzonderlijke gevallen de bevoegdheid om die weigeraars verplicht thuis te laten blijven.