Volledig scherm
Tegenstanders tijdens een anti-abortus demonstratie in Amsterdam. © ANP

Voor- en tegenstanders abortus treffen elkaar in Utrecht

Tegenstanders van abortus lopen zaterdag 16 november een protestmars door de stad Utrecht. Het Abortusnetwerk Amsterdam heeft een tegendemonstratie aangekondigd.

De ‘Mars voor het leven’ wordt voor de 27ste keer gehouden. De afgelopen jaren kwamen de tegenstanders van abortus samen in Den Haag. Volgens de organisatie liepen vorig jaar tussen de 10.000 en 15.000 mensen mee in de stille mars. 

Zaterdag 16 november wordt het jaarlijkse protest van de stichting  Schreeuw om leven in Utrecht gehouden. Na een bijeenkomst in de Jaarbeurs volgt een stille mars door de stad. Schreeuw om leven wil met de bijeenkomst een krachtig signaal afgeven naar de samenleving en politiek en ‘opkomen voor de beschermwaardigheid van het ongeboren leven’.

Het Abortusnetwerk Amsterdam heeft al te kennen gegeven een tegendemonstratie te willen houden in Utrecht. Deze organisatie van vrijwilligers ondersteunt vrouwen die om uiteenlopende redenen geen toegang hebben tot veilige abortus. 

Steun

De Amsterdamse vrijwilligers hebben inmiddels steun gekregen van de Utrechtse afdeling van de politieke beweging BIJ1. In een tweet uitte Utrecht BIJ1 vandaag haar zorgen. 

De bijeenkomst van de antiabortusbeweging begint om 12.00 uur in de Jaarbeurs. De deelnemers worden onder meer toegesproken door fractieleider Kees van der Staaij van de SGP in de Tweede Kamer en door zijn Gert-Jan Segers van de ChristenUnie. Vanaf 13.15 uur trekt de stoet door de stad.