Bij een ongeval op de A12 is een vrachtwagenchauffeur bekneld geraakt in de cabine. De brandweer probeert de chauffeur te bevrijden.
Volledig scherm
Bij een ongeval op de A12 is een vrachtwagenchauffeur bekneld geraakt in de cabine. De brandweer probeert de chauffeur te bevrijden. © 112mediautrecht

Vrachtwagenchauffeur bekneld geraakt na aanrijding op A12 bij De Meern

Een vrachtwagenchauffeur is vanochtend bekneld geraakt in de cabine bij een ongeval op de A12 bij De Meern richting Utrecht. Daardoor zijn twee rijstroken afgesloten en staat er file. Inmiddels is de persoon bevrijd.

Het gaat om een aanrijding tussen twee vrachtwagens, meldt Veiligheidsregio Utrecht (VRU). Bij het ongeval is één de chauffeurs van de vrachtwagens bekneld geraakt in de cabine. Inmiddels is de persoon bevrijd door de brandweer en overgedragen aan het ambulancepersoneel. Dit gebeurde met een traumahelikopter, omdat er te veel file op de wegen naar het ziekenhuis staat door het boerenprotest. 

Het is nog onduidelijk wat precies is gebeurd. De oorzaak van het ongeval wordt door de politie onderzocht. 

Momenteel staat op de A12 tussen Woerden en De Meern een file van 4 kilometer, dat voor circa 30 minuten vertraging zorgt, mede doordat twee rijstroken zijn afgesloten. Deze blijven voorlopig nog dicht.