Omdat de politie vermoedde dat de vrouw minderjarig was, werden de bewakingsbeelden die ze verspreidde aanvankelijk onherkenbaar gemaakt.
Volledig scherm
Omdat de politie vermoedde dat de vrouw minderjarig was, werden de bewakingsbeelden die ze verspreidde aanvankelijk onherkenbaar gemaakt. © Politie Midden-Nederland

Vrouw die medewerkster Blokker mishandelde, meldt zich alsnog bij de politie

Een 21-jarige vrouw uit Wijk bij Duurstede die ervan verdacht wordt een medewerkster van de lokale Blokker te hebben mishandeld, heeft zich vandaag gemeld bij de politie. De vrouw werd woedend toen haar hoestende vader werd verzocht de winkel te verlaten. 

Afgelopen week meldde de politie beelden van het incident openbaar te maken als de jonge vrouw zich niet zou melden. Dat heeft ze na het zien van het bericht gedaan, meldt de politie nu.

Scheldpartij

Op 24 maart was de vrouw met haar vader in de Blokkerwinkel. Toen de man flink en veelvuldig moet hoesten, sprak een medewerkster hem daar vanwege coronamaatregelen op aan. Zonder morren verliet de man de winkel, maar zijn dochter liet het er niet bij zitten en begon een scheldpartij die erin eindigt dat ze de winkelmedewerkster beetpakte, sloeg en plukken haar uit haar hoofd trok. 

Omdat de politie vermoedde dat de vrouw minderjarig was, werden de bewakingsbeelden die ze verspreidde aanvankelijk onherkenbaar gemaakt. In Wijk bij Duurstede waren de beelden van de mishandeling het gesprek van de dag. De verontwaardiging was groot. 

  1. Nieuwegein krijgt gloednieuw sportpark, maar voetbalclubs kunnen fluiten naar vierde kunstgrasveld
    PREMIUM

    Nieuwegein krijgt gloednieuw sportpark, maar voetbal­clubs kunnen fluiten naar vierde kunstgras­veld

    Nieuwegein krijgt een gloednieuw sportpark in het zuiden van de stad met op drie van de zeven voetbalvelden kunstgras. Daartoe heeft een meerderheid van de gemeenteraad van Nieuwegein, bestaande uit VVD, CDA, PvdA, GroenLinks, D66 en Lokale Vernieuwing, donderdagavond besloten. De raad negeerde daarmee de wens van de clubs Geinoord en VSV Vreeswijk voor een vierde kunstgrasveld.