Polder Rijnenburg bestaat nu nog voornamelijk uit weiland. Volgens VVD-raadslid Tess Meerding moeten er ten minste 25.000 woningen gebouwd worden.
Volledig scherm
Polder Rijnenburg bestaat nu nog voornamelijk uit weiland. Volgens VVD-raadslid Tess Meerding moeten er ten minste 25.000 woningen gebouwd worden. © Koen Laureij

VVD roept college op te bouwen voor mensen met middeninkomen: ‘Woning is voor hen onbereikbaar, doe daar snel wat aan’

OPINIE / POLLMet een modaal inkomen is het in Utrecht praktisch onmogelijk om aan een woning te komen. Raadslid Tess Meerding van de VVD doet een dringende oproep aan het college om meer huizen te bouwen voor middeninkomens.

 1. Dit is wat er met de 21 miljoen euro van het Rijk voor Utrechts nieuwste woonwijk gaat gebeuren
  PREMIUM

  Dit is wat er met de 21 miljoen euro van het Rijk voor Utrechts nieuwste woonwijk gaat gebeuren

  Na jaren van tegenslagen en commotie over de hoge huizenprijzen tijdens de ontwikkeling van de nieuwe Utrechtse woonwijk Merwedekanaalzone, is er nu óók een lichtpuntje. Het rijk komt met 21 miljoen euro over de brug om de bouw van betaalbare woningen in het deelgebied Merwede te versnellen. ,,Dit geld verdampt niet in het grote geheel’’, verzekert GroenLinks-wethouder Kees Diepeveen.
 2. De enorme personeelstekorten in de zorg: waar komen ze vandaan, en wat doen we eraan?
  PREMIUM
  VRAAG MAAR RAAK

  De enorme personeels­te­kor­ten in de zorg: waar komen ze vandaan, en wat doen we eraan?

  Met name in de afgelopen coronaperiode stond het nijpende tekort aan zorgpersoneel volop in de schijnwerpers: op de ic’s is sprake van een flinke schaarste en in september eisten digitale demonstranten op het Malieveld zelfs structurele loonsverhoging. De tekorten zijn echter niet nieuw: er is, door het hele land, al jaren grote vraag naar meer zorgmedewerkers. Waarom is dat eigenlijk zo — en hoe lossen we dat op?