De VVD is in grote problemen gekomen door de geheime vertrekdeal voor de eigen wethouder André Landwehr.
Volledig scherm
PREMIUM
De VVD is in grote problemen gekomen door de geheime vertrekdeal voor de eigen wethouder André Landwehr. © Jeroen Jumelet

VVD uit Bilts college gezet na gelieg over geheime vertrekdeal wethouder Landwehr

De gemeenteraad van De Bilt heeft de VVD vannacht uit het college gezet. Het vertrouwen in de grootste partij in De Bilt is volledig zoek na het gedoe en de ontkenningen over de geheime vertrekdeal met VVD-wethouder Landwehr. De drie overige collegepartijen D66, GroenLinks en CDA gaan tot de verkiezingen door in een minderheidscoalitie.

 1. Stomverbaasde reacties op verklaring VVD over ‘geheime’ vertrekdeal: ‘Ze proberen geschiedenis te herschrijven’
  PREMIUM

  Stomver­baas­de reacties op verklaring VVD over ‘geheime’ vertrek­deal: ‘Ze proberen geschiede­nis te herschrij­ven’

  Vrijwel niemand in de Biltse gemeenteraad gelooft het verhaal van VVD-fractievoorzitter Henric de Jong Schouwenburg, die gisteren in het AD verklaarde dat er helemaal geen geheime afspraak bestaat rond het vertrek van VVD-wethouder André Landwehr. ,,Bijna iedere fractievoorzitter heeft vorige week een telefoontje of sms’je gehad van Henric waaruit het tegendeel bleek. De VVD liegt en probeert de geschiedenis te herschrijven.”
 2. Vier van de 26 ‘Utrechtse’ windmolens werden al geschrapt: is het eerste dominosteentje gevallen?
  PREMIUM
  ANALYSE

  Vier van de 26 ‘Utrechtse’ windmolens werden al geschrapt: is het eerste domino­steen­tje gevallen?

  Vijf weken geleden presenteerden de gezamenlijke Utrechtse gemeenten hun duurzame plannen voor de komende tien jaar. Onderdeel van hun groene voornemens was de bouw van 26 grote windmolens. Vier daarvan zou Houten voor zijn rekening nemen. Maar hier openbaarde zich deze week een pijnlijke barst in de Utrechtse klimaatambities: de Raad van State stemt niet in met de bouw van Windpark Goyerbrug.