Volledig scherm
PREMIUM
Medewerkers van de gemeente verzamelen de bloemen die na de aanslag op het 24 Oktoberplein werden neergelegd. © EPA

Waar blijft de complottheorie over de aanslag in Utrecht?

Column Jerry GoossensSchrijver, journalist en columnist Jerry Goossens schrijft van dinsdag tot en met zaterdag over wat hem opvalt in de stad Utrecht. Dit keer over het kattebelletje van Gökmen Tanis.

Circuleren er eigenlijk al complottheorieën over de aanslag op het 24 Oktoberplein? Dat het een false flag-operatie van de Mossad en de CIA was? Dat er een geheime mobilofoonopname is waarop een agent melding maakt van de aanslag op een moment dat die nog moest plaatsvinden? Dat alle Joodse passagiers die ochtend besloten om met de fiets naar hun werk te gaan? Ten slotte is sinds 9/11 geen aanslag meer compleet zonder dat complotgekkies als uitgehongerde forellen in een visvijver over elkaar heen buitelen om de meest bizarre samenzweringen wereldkundig te maken. 

  1. Kasteel Amerongen gaat voor zuinig energielabel na toekennen miljoenensubsidie

    Kasteel Amerongen gaat voor zuinig energiela­bel na toekennen miljoenen­sub­si­die

    De vlag hangt letterlijk uit bij Kasteel Amerongen want ze hebben net twee miljoen euro gekregen van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen. Voor directeur Herman Sietsma mag de vlag drie keer uit: vanwege de subsidie, de erkenning dat Kasteel Amerongen iconisch Nederlands erfgoed is en voor de tientallen vrijwilligers die de bevestiging van de minister hebben dat ze heel belangrijk werk doen.