Arne Schaddelee (ChristenUnie) was als oppositielid heel kritisch over het tramdebacle maar moet zich nu als gedeputeerde op ditzelfde onderwerp verdedigen.
Volledig scherm
PREMIUM
Arne Schaddelee (ChristenUnie) was als oppositielid heel kritisch over het tramdebacle maar moet zich nu als gedeputeerde op ditzelfde onderwerp verdedigen. © Marnix Schmidt

Waarom grootste criticaster van de Uithoflijn nu zelf onder vuur ligt voor geblunder met sneltram

Als een van de grootste criticasters van het tramdebacle met de Uithoflijn, ligt nu zijn eigen hoofd als bestuurder op het spreekwoordelijke hakblok. Gedeputeerde Arne Schaddelee (ChristenUnie) wacht volgende week een zwaar debat over het geblunder met de vergunningsaanvraag van de sneltram naar Nieuwegein/IJsselstein. Waar gaat dit precies over? Vijf vragen over de nieuwste affaire bij de provincie Utrecht.     

  1. Gedeputeerde Arne Schaddelee nu zelf hoofdrolspeler in debacle van sneltram die (nog) niet kan rijden
    PREMIUM

    Gedeputeer­de Arne Schaddelee nu zelf hoofdrol­spe­ler in debacle van sneltram die (nog) niet kan rijden

    Door het geblunder met de vergunningsaanvraag van de sneltram naar Nieuwegein/IJsselstein is gedeputeerde Arne Schaddelee (ChristenUnie) hoofdrolspeler geworden van een nieuw tramdebacle bij de provincie Utrecht. Dat deze nachtmerrie juist hém treft is pikant, omdat de politicus in de vorige periode bekendstond als een van de statenleden die zich het felst uitliet over de (bestuurlijke) missers tijdens de aanleg van de Uithoflijn.