Huurders van een appartement aan het Rachmaninoffplantsoen bij het afgesloten deel van de parkeerplaats: van links naar rechts Eline Kolijn, Fleur Bloemer en Arnoud van Kooten.
Volledig scherm
PREMIUM
Huurders van een appartement aan het Rachmaninoffplantsoen bij het afgesloten deel van de parkeerplaats: van links naar rechts Eline Kolijn, Fleur Bloemer en Arnoud van Kooten. © Angeliek de Jonge

Wanhopige bewoners Rachmaninoffplantsoen geven strijd om parkeervergunning op: ‘We gaan verhuizen’

Huurders van een appartement aan het Rachmaninoffplantsoen in Utrecht zijn de wanhoop nabij. Al maanden vechten ze tevergeefs voor een hun in het vooruitzicht gestelde parkeervergunning. „Wij gaan verhuizen, want hierin wil je niet terechtkomen,” zegt een moedeloze Fleur Bloemer.

 1. Britse coronavariant aangetroffen in regio Utrecht: ‘We bereiden voor op code zwart’
  PREMIUM

  Britse coronavari­ant aangetrof­fen in regio Utrecht: ‘We bereiden voor op code zwart’

  De Britse, veel besmettelijkere variant van het coronavirus is voor het eerst in de regio Utrecht aangetroffen. Ziekenhuizen maken zich zorgen, zeggen John Taks, voorzitter van de raad van bestuur van het Diakonessenhuis en Jan-Willem Fijen, intensivist en medisch hoofd van de ic in een interview met het AD. Ze bereiden zich voor op code zwart; als dat afgekondigd wordt moeten artsen kiezen wie ze nog wel en niet op de ic behandelen.
 2. Kandidatuur Bijsterbosch voor leiderschap D66 leidt tot discussie: ‘Ze heeft het lef voor deze rol’
  PREMIUM

  Kandida­tuur Bijster­bosch voor leider­schap D66 leidt tot discussie: ‘Ze heeft het lef voor deze rol’

  De kandidatuur van raadslid Ellen Bijsterbosch voor het leiderschap van D66 leidt tot reuring binnen de partij. Enkele (raads)leden spreken openlijk hun steun uit voor de politicus die vaart wil maken met woningbouw in de polder Rijnenburg. Anderen houden zich stil of op de vlakte. Zondag laat fractievoorzitter Jony Ferket weten of ze zich ook in de strijd om het leiderschap mengt.
 1. Eindelijk, de sneeuwpret kan beginnen
  Play

  Eindelijk, de sneeuwpret kan beginnen

 2. Tienduizenden restaurants in Italië open ondanks verbod
  Play

  Tienduizen­den restau­rants in Italië open ondanks verbod