Volledig scherm
Festival Oude Muziek Napels © Oude Muziek

Wat gebeurt er dit weekend in Utrecht?

Fietsen op de Neude voor het klimaat

Zaterdag staat de Neude vol met spinfietsen. Mensen kunnen voor een bedrag van 15 euro een uurtje spinnen om zo het milieu een handje te helpen. Met de fiets kan stroom worden opgewekt. Hoeveel stroom je opwekt, kun je zien op een scherm. Organisator Ferfers wil met het evenement Cycling4Climate mensen bewust maken van klimaatproblemen. Met de opbrengsten worden duurzame projecten in de regio Utrecht gefinancieerd. Volgend jaar heeft de organisatie nog grotere plannen. Dan willen ze het wereldrecord stroom opwekken met de fiets naar Utrecht halen. Dat is nu nog in handen van Dubai. 

Klokkenconcert in de binnenstad 

Op zaterdagmiddag klokslag twaalf uur, breekt er een dreunend en daverend spektakel los in de Utrechtse binnenstad. Bijna alle vijftig luidklokken van de torens in de binnenstad spelen gezamenlijk een klokkenconcert ter gelegenheid van de opening van het Festival Oude Muziek. De luiders van het Utrechts Klokkenluiders Gilde (UKG) spelen het concert. De Domstarten start het concert, waarna de andere torens volgen als een soort estafette. Wie wil, kan het concert volgen met een klokkenwandeling langs de luisterplekken. Deze wandelingen starten om 12.15 uur vanaf het Domplein. Deelname is gratis. 

Tweelingzusjes organiseren tuinbingo voor het goede doel

Tweelingzusjes Jasmijn en Lieve Haagen (10) en hun vriendin Sofie Pietersma (9) uit Maarssen zwemmen op 1 september vijfhonderd meter in de Vecht op het zwemevenement Swim To Fight Cancer. Hiermee zamelen zij geld in voor kankeronderzoek. Om sponsors te vinden organiseren zij zondag vanaf 15.00 uur een bingo op de Straatweg in Maarssen. Een kaartje voor de bingo kost 5 euro per persoon. Met een kaart kan men vijf rondes meespelen. Er is onder meer een high tea voor twee personen te winnen en kaartjes voor een kartbaan. Meedoen? Mail naar haagen@ziggo.nl voor meer informatie. 

  1. Cultuursnuiven in Utrecht? Van absurde komedie tot de 3JS (en je kunt ook nog naar het circus)

    Cul­tuursnui­ven in Utrecht? Van absurde komedie tot de 3JS (en je kunt ook nog naar het circus)

    In de nieuwste absurde komedie van John van Eerd, Herrie in de Keuken, gieren de snorren, pruiken en petten door de zaal. Als eigenaar van een noodlijdende snackbar proberen Van Eerds alter ego Harrie en zijn compagnon hun armzalige frietjes en gehaktballen aan de man te brengen. Er is bitter weinig klandizie, maar de zon begint te schijnen als de valse eigenaresse van de aangrenzende tattooshop een oplossing biedt. Tot de controleur van de voedselinspectie zich meldt.