Volledig scherm
Tijdens de lezing in Bilthoven leren bezoekers alles over het beroemde werk van Monet. © Kunstmuseum Den Haa

Wat gebeurt er vandaag in Utrecht?

Leer alles over het werk van Monet 

Wie kent ze niet? De wereldberoemde waterlelies van Monet. Kunsthistoricus Mirelle Nunes van Kunt uit Zeist neemt je mee langs veertig topstukken die Monet schilderde in zijn sprookjesachtige tuin in het Franse dorp Giverny. De lezing begint vandaag om 10.00 uur en vindt plaats in de expozaal van reisbureau VakantieExperts in Bilthoven. Toegang 12,50 euro.

Kensington lanceert nieuw album op feestelijke wijze

Vanavond presenteert de Utrechtse band Kensington hun nieuwe album in platenzaak Plato in de Voorstraat in Utrecht. De band zal er een aantal nummers van het nieuwe album Time laten horen en CD's en LP's signeren. Ook zijn er gratis bandposters te krijgen en kunnen fans er de laatste kaartjes scoren voor de releaseshow van 15 november in TivoliVredenburg. Het feestje begint om 20.00 uur en is om 22.00 uur afgelopen. 

De geschiedenis van De Meern in een lezing

Waarom heet De Meern De Meern? En waarom liep de grens van het Romeinse Rijk dwars door het dorp? Tijdens een lezing over de geschiedenis van De Meern worden al je vragen beantwoord. Kees Rasch van de Historische Vereniging Vleuten, De Meern, Haarzuilens en Leidsche Rijn doorloopt tijdens de lezing de volledige geschiedenis van de Middeleeuwen tot aan de dag van vandaag. De lezing begint om 20.00 uur in De Schalm in De Meern. 

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip, opmerking, foto of video? Stuur ze ons door op 06-52470104 of stuur een email naar: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.