Volledig scherm
*Danique Denkers*, die bezig is in de keuken bij Wollerich in Sint-Oedenrode. Ze is één van de finalisten voor het NK Jonge Koks © Foto van de Meulenhof/Kees Martens

Wat gebeurt er vandaag in Utrecht?

NK Jonge Kok tot 25 jaar

Welke jonge kok is het meest gepassioneerd, bestand tegen ‘een beetje stress’ en kan creatief omgaan met onverwachte ingrediënten? Die vragen staan vandaag centraal tijdens het Nederlands Kampioenschap Jonge Kok in het Gastronomisch Gilde in Utrecht. Acht talenten uit verschillende hoeken van het land strijden voor de titel: ‘Nationaal Kampioen van de Jonge Koks onder de 25 jaar’. 

Pingpongen voor prijzen

Vandaag wordt er bij Ping Pong Club in Utrecht een rond-de-tafel toernooi gehouden. Deelnemers strijden in teams van vier personen voor verschillende prijzen. Het winnende team mag naar de escape room bij Gajes in de Bajes. Het programma begint om 18.30 uur en de winnaar wordt rond 22.00 uur bekendgemaakt. Meedoen is gratis. 

Bewuste en onbewuste vooroordelen in stadsschouwburg

Wie bepaalt wanneer iemand schuldig is? Is dat de publieke opinie, de rechter of jijzelf? Vandaag speelt Orkater/Sir Duke de voorstelling Guilty until proven in de Stadsschouwburg in Utrecht. Daarin worden bezoekers geconfronteerd met bewuste en onbewuste vooroordelen en verwachtingspatronen. In de voorstelling ontmoeten Noord- en West-Afrikaanse en klassieke muziek elkaar. De laatste kaarten zijn nog te koop en kosten 17 euro.