Volledig scherm
Alle fietsen die bij Moreelsepark en Smakkelaarsveld staan worden verwijderd © AD

Wat gebeurt er vandaag in Utrecht?

Science Café over genderhokjes

Een onderwerp wat steeds meer onder vuur ligt: het scherpe onderscheid tussen ‘mannelijk’ en ‘vrouwelijk’. Hier gaat het eerste 'Science Café’ van dit seizoen over. Tijdens deze avond wordt er onder andere gepraat over de vraag ‘in hoeverre worden genderhokjes opgelegd?', wordt gepraat door opvoedingswetenschapper prof. dr. Judi Mesman, sociaal wetenschapper Melissa Vink, MSc (UU) en historicus en schrijver Alex Bakker. I.s.m. Stichting PANN.  Het Science Café vindt plaats op de Rabo Open Stage op de begane grond van TivoliVredenburg en is gratis en voor iedereen toegankelijk. De lezing is ook live of achteraf online te bekijken. 

Zeg maar dag tegen je fiets parkeren in Smakkelaarsveld en Moreelsepark

De welbekende fietsenstalling Smakkelaarsveld sluit vandaag definitief haar stalen deuren en ook fietsenrekken bij Moreelsepark worden verwijderd. In plaats van je fiets parkeren op deze vertrouwde plekken, kun je ‘m nu in de werelds grootste fietsenstalling zetten. Het Smakkelaarsveld wordt herontwikkeld: het wordt een stuk groener en er komen woningen. Fietsen die na 16 september in de rekken bij Moreelsepark of in de stalling Smakkelaarsveld staan worden verwijderd en naar het Fietspunt op de Koningin Wilhelminalaan 2A gebracht. Let dus goed op waar je je stalen ros plaatst!

Nieuwe ontmoetingen tijdens de 'Kargalunch’ 

‘We houden het basic en gaan voor de nieuwe ontmoetingen’, staat er op de Facebookpagina van de 'Kargalunch'. De organisatoren roepen mensen die alleen thuis zitten of ZZP’ers die in hun eentje aan het werk zijn op samen te komen lunchen. De ‘KargaLunch’ bestaat uit brood, beleg (zoet en hartig) en een (non-alcoholisch) drankje naar keuze. De lunch vindt plaats van 12:30 tot  13:30 in de middag in de Kargadoor aan de Oudegracht 36 te Utrecht. 

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470104 of stuur een email naar: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.