Vandaag wordt in Nieuwegein de grootste capoeirales ter wereld gegeven. Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Vandaag wordt in Nieuwegein de grootste capoeirales ter wereld gegeven. Foto ter illustratie. © Jan Ruland van den Brink

Wat gebeurt er vandaag in Utrecht?

Beurs Eigen Huis is jarig

Vandaag gaat de Beurs Eigen Huis weer van start in de Jaarbeurs in Utrecht. Wie gaat (ver)bouwen of andere woonplannen heeft zit dit weekend dus goed in de Jaarbeurs. Op de beurs zijn ruim 250 stands te vinden waar bezoekers zich kunnen laten inspireren.  Ook is er deze editie extra aandacht voor duurzaamheid. Zo worden er lezingen gegeven over groene oplossingen in en om het huis. De beurs duurt tot en met zondag en is iedere dag open tot 17.00 uur. 

Grootste capoeirales ter wereld

Ruim 1200 basisschool leerlingen doen vanochtend in Nieuwegein een poging om het wereldrecord van de grootste capoeirales te verbreken. Dit doen zij in het kader van de opening van de nationale sportweek. Om 09.00 uur start de les in Cityplaza in Nieuwegein. De leerlingen volgen dertig minuten lang allemaal tegelijk een les. Het huidige record staat op 250 deelnemers aan een les. 

Non-stop estafetteloop voor het goede doel

Vandaag start De Socialrun aan de Europalaan in Utrecht. Deelnemers aan de non-stop-estafetteloop zamelen geld in voor het goede doel. In totaal lopen ze 555 kilometer met als doel zorgen voor openheid rondom psychische aandoeningen. Elke kilometer die wordt afgelegd kan wordt gesponsord voor vijf euro. 

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470104 of stuur een email naar: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.