Volledig scherm
ANP REMKO DE WAAL © ANP

Wat gebeurt er vandaag in Utrecht?

Film in de bieb: The Bucket List met Morgan Freeman en Jack Nicholson

The Bucket List, een film van regisseur Rob Reiner, draait vandaag tussen 10.00 en 12.00 in de bibliotheek Utrecht aan het Smaragdplein 100. De film voor volwassenen gaat over een miljonair (Jack Nicholson), die een arbeider (Morgan Freeman) ontmoet op een kanker-afdeling in een ziekenhuis. Beide zijn terminaal, maar nog lang niet klaar met leven. Ze besluiten te ontsnappen en hun 'Bucket List’  te volbrengen. Op de filmochtend zijn koffie, thee en een snack aanwezig. Na afloop is er een nagesprek. Er zijn geen kosten verbonden aan de activiteit.

Met elkaar een brief schrijven en versieren voor een onbekende

Zwerfpost,  het schrijven van een brief aan een onbekende om deze op te beuren. Vandaag tussen 14.00 en 17.00 uur kunnen kinderen vanaf 4 jaar in Speeltuin Bankaplein aan de Billitonstraat 7 een zwerfbrief schrijven en deze samen met een envelop versieren en verstoppen. Kinderen tot 7 jaar moeten onder begeleiding van een ouder zijn. Er zijn geen kosten verbonden, hooguit een vrijwillige bijdrage. 

Sporten tijdens de zwangerschap met de Fit zwanger cursus

Vrouwen die tussen de 20 en 25 weken zwanger zijn kunnen onder begeleiding sporten. Vanaf vanavond 20.00 uur begint de zwangerschapscursus onder begeleiding van een fysiotherapeute en een cesartherapeute in de cereolfabriek aan de Kanaalweg 91. 

De cursus bestaat uit negen lessen van 1,5 uur met zowel uitleg als oefeningen. De oefeningen zijn gericht op het verbeteren van de spieren en de conditie. Moeders die al langer zwanger zijn, kunnen ook meedoen en zij-instromen is ook mogelijk. Kosten bedragen 194 euro en gebruik van de u-pas is mogelijk. Op de website is meer informatie te vinden.