Wie maakt de lekkerste stamppot?
Volledig scherm
Wie maakt de lekkerste stamppot? © bd

Wat gebeurt er vandaag in Utrecht?

WK Snert en stamppot koken 

Dol op snert of stamppot? Je bent niet de enige. Om 11.00 uur nemen deelnemers van de voorrondes van het officiële WK Snert en stamppot koken het vandaag  tegen elkaar op in het gebouw van de SVO in Houten. Deelnemers komen vanuit de hele regio en worden beoordeeld door de strenge jury. Daarnaast zijn er verschillende masterclasses. Extra pluspunt: ook viervoudig wereldkampioen stamppot koken Michel Rekers en drievoudig wereldkampioen snert koken Menthe Groefsma laten hun gezicht zien. 

Mantel van Sint Maarten 

De 15de editie van de Mantel van Sint Maarten gaat vandaag van start. Dit is een initiatief van de Protestantse Diaconie Utrecht, Citypastoraat Domkerk en andere protestantse en katholieke kerken in Utrecht. Zij reiken een solidariteitsprijs voor Utrechtse vrijwilligersprojecten uit, dit jaar in het teken van dak- en thuisloosheid in Utrecht. De genomineerden zijn Fred Smit, Ruud Spaargaren, Boudewijn Pouw, Dawood Rabiei en Ries Mobach. Het programma in de Domkerk begint om 16.00 uur. Wethouder Maarten van Ooijen reikt de prijs uit.

Gratis kaartjes Mamma Mia!

De 400ste voorstelling van de musical Mamma Mia! is vandaag een feit. Reden genoeg voor de cast om vanavond om 18.00 uur 400 gratis kaartjes uit te delen aan voorbijgangers op het Jaarbeursplein. Deze kaartjes zijn voor de jubileumvoorstelling in het Beatrix Theater en de mensen met kaartje zitten vanavond dan al in de zaal. De musical is nog tot en met het einde van het jaar in Utrecht te zien.