Een Legostore in Engeland.
Volledig scherm
Een Legostore in Engeland. © LEGO

Wat gebeurt er vandaag in Utrecht?

Eerste Legowinkel opent in Hoog Catharijne

De eerste officiële Legowinkel opent vandaag in Utrecht. In de winkel in Hoog Catharijne zijn exclusieve Legoproducten te koop. Ook vinden in de winkel allerlei activiteiten en evenementen plaats die met Lego te maken hebben. De ‘grand opening’ van de Legostore is pas in november. Dan vinden in heel Hoog Catharijne activiteiten plaats die met Lego te maken hebben. De officiële opening is vandaag om 10.00 uur. 

Nieuw verblijf voor reuzenschildpadden Ouwehands Dierenpark

Vandaag nemen 31 aldabra-reuzenschildpadden hun intrek in een splinternieuw tropisch verblijf in Ouwehands Dierenpark in Rhenen. In het nieuwe verblijf is het zeker 29 graden, net als in het natuurlijke leefgebied van de schildpadden op de Seychellen. Onder de 31 schildpadden bevinden zich ook Sjaak en Mien, die bekend werden door de televisieserie Het echte leven in de dierentuin op NPO 1.  De aldabra is de grootste landschildpad ter wereld en kan wel 170 kilo wegen. 

Duurzamer leren leven in De Kargadoor

Waar begin je met duurzamer leven? Die vraag staat vanavond centraal in De Kargadoor in Utrecht. Samen met Milieucentrum Utrecht organiseert De Kargadoor Klimaatgesprekken. Bezoekers leren hoe ze een goed gesprek over klimaat aan kunnen gaan en waar ze moeten beginnen met een duurzamer leven. Kaartjes kosten 5,95 euro. De bijeenkomst begint om 19.30 uur. 

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470104 of stuur een email naar: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.