Volledig scherm
Jane Goodall. © RV

Wat gebeurt er vandaag in Utrecht?

Wereldberoemde chimpansee-expert Jane Goodall geeft lezing op Universiteit Utrecht

De wereldberoemde wetenschapper Jane Goodall geeft vanavond een lezing op de Universiteit Utrecht. Goodall geniet bekendheid vanwege haar expertise op het gebied van chimpansees. 

De Engelse antropoloog en bioloog vertrok een kleine zestig jaar geleden naar Afrika om de aapsoort te bestuderen. Haar onderzoek werd wereldberoemd en Goodall, inmiddels 85 jaar oud, ontwikkelde zich tot pionier en expert. Sinds 1986 reist ze de wereld rond om lezingen te geven over chimpansees.

3voor12 Song van het Jaar in TivoliVredenburg

Wat is het beste liedje van het jaar 2019? Op die vraag wordt vanavond antwoord gegeven in TivoliVredenburg, bij het 3voor12 Song van het Jaar-festival. Rond de bekendmaking zijn er tal van optredens in de Utrechtse muziektempel.

Verschillende 3FM-dj’s presenteren de feestavond. Tegen middernacht wordt bekendgemaakt welk liedje de prijs wint. Ook wordt de 3voor12 Award uitgereikt voor het beste Nederlandse album van het jaar. Eerdere winnaars van die prijs zijn onder anderen Typhoon, De Staat en Ray Fuego. Op vertoon van je toegangskaartje kun je na afloop direct door naar de zaal Pandora, waar de avond toepasselijk wordt afgesloten met een afterparty met uitsluitend nieuwe muziek.

Ali B met cabaretshow in De Meern

Ali Bouali, beter bekend als Ali B, treedt vanavond met zijn nieuwe cabaretvoorstelling Koorts op in Podium Hoge Woerd in De Meern. Het gaat om een zogeheten try-out, voordat de tv-persoonlijkheid door het land gaat toeren met zijn show. 

Ali B won eerder de cabaretprijs Neerlands Hoop en werd genomineerd voor de Poelifinario. Presentator Matthijs van Nieuwkerk noemde Bouali’s vorige programma ‘misschien wel de belangrijkste theatervoorstelling van het seizoen’. Het is Ali B’s eerste bezoek aan Podium Hoge Woerd.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken?
Schrijf je hier in!

Whatsapp WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip, foto of video? Stuur ze ons door op
06-52470104 of stuur een e-mail naar de redactie van AD Utrecht: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.