Volledig scherm
Van vandaag tot en met zondag is het Smartlappenfestival in Utrecht. © Angeliek de Jonge

Wat gebeurt er vandaag in Utrecht?

Smartlappenfestival Utrecht

Vandaag gaat het driedaagse Smartlappenfestival Utrecht van start. Ruim 65 acts brengen het levenslied ten gehore in de stad. Het thema van het festival is dit jaar ‘In Utreg doen we ’t samen’.

Ongeveer veertig horecazaken vormen tot en met zondag het decor voor het festival, met tal van optredens. Daarnaast zijn er ook verschillende activiteiten door de stad, zoals een liedjesveiling in Café Kalff, waar tegen betaling plaatjes kunnen worden aangevraagd. Ook is er, in samenwerking met Stichting Eet met je Hart, een Ouderenmatinee in de Nieuwe Dikke Dries. 

650 gevluchte kinderen zingen in TivoliVredenburg

Vanuit verschillende asielzoekerscentra komen vanavond 650 kinderen van vluchtelingen samen in TivoliVredenburg om een concert te geven. Het optreden is onderdeel van het project ‘Samenspel’ van VluchtelingenWerk Nederland.

De stichting biedt in azc’s muziekactiviteiten aan, zodat de kinderen voor even hun zorgen kunnen vergeten. De kinderen brengen samen met het Twents Jeugd Symfonie Orkest de muziekproductie Broer ten gehore, dat is ontwikkeld in opdracht van VluchtelingenWerk Nederland. 

Topscheidsrechter Bas Nijhuis spreekt ondernemers Stichtse Vecht toe

Voor alle ondernemers van Stichtse Vecht houdt de gemeente vandaag ‘De Dag van de Ondernemer’. In samenwerking met ondernemersverenigingen OVSV en ZZP-Platform is een programma opgezet, waarin onder meer scheidsrechter Bas Nijhuis het woord neemt.

Nadat wethouder Maarten van Dijk de bijeenkomst heeft geopend, zal Nijhuis een presentatie houden. In ‘VAR versus ondernemerschap’, geeft Nijhuis, die buiten het veld twee bakkerijen heeft en dus ook ondernemer is, een andere kijk op het vak.

De bijeenkomst in de Business Lounge in Bisonspoor in Maarssenbroek en begint om 16.30 uur.