Volledig scherm
Schrijver Dimitri Verhulst leest vandaag bij Broese Boekverkopers voor uit zijn nieuwe boek ‘De Pruimenpluk’. © peter van trijen/pix4profs

Wat gebeurt er vandaag in Utrecht?

Dimitri Verhulst

De Vlaamse schrijver Dimitri Verhulst houdt vandaag bij Broese boekverkopers (Stadhuisbrug 5) een lezing. Verhulst is onder andere bekend van zijn boek De helaasheid der dingen, waar hij in 2006 de Gouden Bladwijzer voor ontving en een AKO Literatuurprijs-nominatie voor kreeg. Vandaag presenteert hij zijn nieuwe boek De Pruimenpluk. De lezing duurt van 19.30 tot 21.30 uur. Kaartjes zijn via de site van Broese te verkrijgen. 

Legeroefening

In Houten kun je vandaag militairen op patrouille tegenkomen op straat. Van 9 t/m 12 september oefenen de Rode Baretten van de Koninklijke Landmacht namelijk in openbaar gebied en voeren verschillende oefenoperaties uit. Vandaag worden niet alleen patrouilles gelopen. Ook wordt er een voertuigcontrole uitgevoerd. Inwoners kunnen aangeven of ze wel of niet aan de controle mee willen werken. 

Volledig scherm
De bekende regisseur Quentin Tarantino bracht onlangs een nieuwe film, Once upon a time in Hollywood, uit. © EPA

Filmquiz Tarantino

De bekende regisseur Quentin Tarantino bracht onlangs een nieuwe film, Once upon a time in Hollywood, uit. Echte Tarantinofanaten kunnen het vandaag tegen elkaar opnemen in de Tarantino Filmquiz, die het Filmcafé (CAB-Rondom 90a) organiseert. In teams van 2 t/m 5 personen kun je je kennis testen van de bekende regisseur, acteur en scenarioschrijver. De quiz begint om 19.00 uur. Je kan je aanmelden via de volgende link.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470104 of stuur een email naar: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.