Volledig scherm
© Angeliek de Jonge

Wat gebeurt er vandaag in Utrecht?

Bye bye Lijn 12

Het is bijna niet voor stellen, maar na vandaag is het echt over en uit voor buslijn 12. Welke student heeft niet ooit hutjemutje in de lange bus richting de Uithof gestaan? Na vijftig jaar komt er nu een einde aan de ‘12', die vanaf maandag - eindelijk - wordt vervangen door Uithof Lijn. Het Utrechts Nieuwsblad reist vandaag voor de laatste keer met Lijn 12 mee. 

Rampjaar 1672

Vanaf vandaag is in het Utrechts Archief een tentoonstelling te zien over het Utrechtse rampjaar 1672. Hierin nemen persoonlijke verhalen de bezoekers mee naar de periode waarin de jonge Republiek onder de voet werd gelopen door een bonte verzameling buitenlandse invallers. De tentoonstelling wordt geopend door Commissaris van de Koning Hans Oosters. 

Theo Maassen

De Stadsschouwburg in Utrecht is dezer dagen het domein van Theo Maassen. De Eindhovense cabaretier speelt niet alleen een paar avonden op rij voor een uitverkocht huis zijn nieuwste voorstelling Situatie Gewijzigd, ook worden er vanavond opnames gemaakt voor de tv-uitzending van de show. Of Maassen nog steeds in vorm is? De recensent van het AD gaf de voorstelling eerder dit jaar 5 sterren