Volledig scherm
In de Nicolaïkerk worden vandaag rondleidingen gegeven over de expositie van de Special Award. © Special Arts

Wat gebeurt er vandaag in Utrecht?

Openluchtconcert Diggy Dex

In het Slottuintheater in Zeist (Zinzendorflaan 1) worden deze zomer een aantal openluchtconcerten georganiseerd. Vandaag zal rapper en liedjesmaker Diggy Dex (pseudoniem voor Koen Jansen) komen optreden. De rapper maakt Nederlandse hiphop en is vooral bekend door zijn hits Slaap Lekker en De Zon Op. Het concert begint om 19.30 uur. Kaartjes zijn te verkrijgen via de site van TivoliVredenburg. 

Expositie in Nicolaïkerk

De Special Award is een landelijke beeldende kunstwedstrijd voor mensen met een handicap. Uit bijna 400 kunstenaars heeft de jury bestaande uit galeriehouder Nico van der Endt en kunstenaars Roland Berning en Paul Klemann 39 kunstenaars geselecteerd die elk drie kunstwerken exposeren in de Nicolaïkerk in Utrecht. Vandaag geeft beeldend kunstenaar Paola de Bruijn om 12.30 en 14.30 uur rondleidingen over deze expositie. De rondleidingen zijn voor mensen van zestig jaar en ouder, maar kinderen en kleinkinderen zijn ook welkom

Cinefest: Au bout des doigts

In het Louis Hartlooper Complex en het Springhaver Theater worden onder het label CineFest experimentele en grensverleggende films vertoond. Het zijn films die hoge ogen hebben gegooid op verschillende internationale filmfestivals of zelfs in de prijzen zijn gevallen. Elke dag van de week worden films een of meerdere malen vertoond. Vandaag draait de film Au bout des doigts, over de 20-jarige Mathieu Malinski, die getalenteerd pianist is, maar dat voor zijn omgeving geheim wil houden.