Middenstand roepen aan de provinciale weg naar Culemborg op vooral lokaal te kopen. Op de foto: Jasper van Everdingen, Willem-Jan Coemans en Sander en Patricia van der Gun.
Volledig scherm
PREMIUM
Middenstand roepen aan de provinciale weg naar Culemborg op vooral lokaal te kopen. Op de foto: Jasper van Everdingen, Willem-Jan Coemans en Sander en Patricia van der Gun. © William Hoogteyling

Website ‘Koop lokaal in Culemborg’ in de lucht: ‘We zitten allemaal in hetzelfde schuitje’

Hoe handig zou het zijn om alle actuele lokale ondernemersinformatie bij elkaar te hebben? Culemborgers Willem Jan Coenmans en Jasper van Everdingen gingen de uitdaging aan en tuigden in mum van tijd het platform kooplokaalculemborg.nl op. Met als motto ‘Wees loyaal, koop lokaal’ willen ze zowel Culemborgse ondernemers als consumenten van dienst zijn.

Vorige week donderdag hebben ze het bedacht, afgelopen dinsdag ging de website in de lucht en nu is het platform ook fysiek in beeld. Op kooplokaalculemborg.nl zie je welk restaurant een afhaalservice heeft, wie juist thuisbezorgt, hoe laat de schoenmaker open is, of je favoriete kledingzaak online bereikbaar is en wat er nog aan cultuur valt te beleven. 

  1. Geen klachten en toch een coronatest doen? Dat mag, want de GGD kan het niet verbieden
    PREMIUM

    Geen klachten en toch een coronatest doen? Dat mag, want de GGD kan het niet verbieden

    Verbieden kan de GGD het niet en mensen die zich zonder klachten voor een coronatest melden, worden gewoon getest. Deze ‘toeristentesters’ hebben niets aan de testen en bovendien zijn die behoorlijk pijnlijk. En als mensen met een coronabesmetting niet in quarantaine willen, krijgt de veiligheidsregio in uitzonderlijke gevallen de bevoegdheid om die weigeraars verplicht thuis te laten blijven.