Het Prinses Maxima Centrum.
Volledig scherm
Het Prinses Maxima Centrum. © Your Captain Luchtfotografie/Irvin van Hemert

Werkzaamheden in groene zone bij Prinses Máxima Centrum zorgen even voor onrust

Werkzaamheden in het groene gebied tussen het Prinses Máxima Centrum op het Utrechts Science Park (USP) hebben deze week voor onrust op sociale media gezorgd. Op Twitter vroegen mensen zich af of er een helihaven werd gebouwd, of dat het Ronald McDonald-huis zou worden gebouwd.

Woordvoerder Eric Trinthamer van het UMC keek ook op toen hij van de werkzaamheden hoorde. Maar hij kon al snel duidelijkheid verschaffen. „Het is groen en het blijft groen. Het is compensatiegroen voor de bouw van het Prinses Máxima Centrum en dat blijft groen. Ook al ligt het binnen de rode contouren van het UMC.”

Op Twitter verscheen een bericht van boswachter Joris Hellevoort die zich afvroeg wat er werd gedaan. Hij zag  maaimachines die korte metten maakten met de vegetatie, er werden bomen gerooid en de sloten werden gekeerd.

Utrechtse politici

Al snel haakten ook lokale Utrechtse politici aan. Floor de Koning van GroenLinks reageerde met: ‘Schokkend! GroenLinks gaat vragen stellen.’ Ook de Bomenclub Nederland roerde zich in de discussie, en stelde er alles aan te doen om verdere kap te voorkomen. Twitteraar Heleen Hüpscher deelde zelfs nog een zomerse foto van het gebied dat destijds vol stond met bloeiende margrieten.

Trinthamer van het UMC gaf al snel een geruststellend antwoord. „Het is groot onderhoud geweest. Het oude groen is gemaaid en het hele gebied is weer voorbereid op het voorjaar. Het hele gebied is weer ingezaaid met bloemzaad. Dus in het voorjaar zal alles weer in bloei staan.”

Geruchten

De onrust werd ook gevoed door geruchten dat er een extra halte van de Uithoflijn zou komen of dat de plek deels zou worden ingericht als helihaven voor de traumahelikopter. „Het klopt dat de traumahelikopter daar regelmatig landde, maar dat was vanwege onderhoudswerkzaamheden aan de lift bij het helikopterplatform op het UMC. Die werkzaamheden zijn afgerond. Daardoor kan de traumahelikopter weer op het dak van het UMC landen.”

Dan blijft er nog de mogelijkheid dat het Ronald McDonalds-huis daar op termijn verrijst. Die kogel is volgens Trinthamer nog lang niet door de kerk, al is het gebied wel een van de mogelijke locaties.”

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken?
Schrijf je hier in!

Whatsapp WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip, foto of video? Stuur ze ons door op
06-52470104 of stuur een e-mail naar de redactie van AD Utrecht: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.