Het logo van de Vuelta in 2020 in Nederland
Volledig scherm
PREMIUM
Het logo van de Vuelta in 2020 in Nederland © AD

Wie heeft een goed idee rond de Vuelta Holanda? Er is 6 ton beschikbaar

De organisatie van de ronde van Spanje in Nederland - La Vuelta Holanda - roept iedereen op activiteiten te verzinnen voor de start van de wielerwedstrijd volgend jaar augustus. Voor ongeveer tweehonderd grote en kleine initiatieven is 600.000 euro beschikbaar.

Sinds dit weekeinde kan iedereen een activiteit aanmelden via de website lavueltaholanda.com. Niet alleen sportieve ideeën zijn welkom, maar ook culturele-, historische-, culinaire- en educatieve activiteiten. 

De Ronde van Spanje start op vrijdag 14 augustus met een ploegentijdrit in Utrecht. De tweede etappe gaat van Den Bosch naar Utrecht. Op die dag raast het peloton door meerdere Utrechtse gemeenten. De derde etappe heeft als start en finish Breda.

Voor het driedaagse wielspektakel heeft La Vuelta Holanda drie thema’s benoemd: feest, gezond stedelijk leven en duurzaamheid. De organisatie mikt op ongeveer tweehonderd kleine grote activiteiten op 14, 15 en 16 augustus. De maximale bijdrage voor een activiteit is 40.000 euro. In totaal is er 600.000 euro te verdelen.