Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Wijk voor wijk van het gas af: gemeente Utrechtse Heuvelrug komt met stappenplan

Stap voor stap naar een aardgasvrije gemeente. Utrechtse Heuvelrug heeft de plannen daarvoor deze week bekend gemaakt. In de Transitievisie Warmte staat de route beschreven. 

 1. Gehaat én geliefd in Bilthoven, maar wie is nou eigenlijk die koppige Gert van de Plus? ‘Hij gaat er volledig voor’
  PREMIUM

  Gehaat én geliefd in Bilthoven, maar wie is nou eigenlijk die koppige Gert van de Plus? ‘Hij gaat er volledig voor’

  Met zijn verbeten strijd tegen concurrent Jumbo is de eigenzinnige supermarkteigenaar Gert van de Plus al weken de kop van Jut in Bilthoven. Iedereen vindt wat van koppige Gert. Maar er is ook een andere Gert Smit, die in 2018 tot ondernemer van het jaar van De Bilt werd gekozen. De sociale Gert die oog heeft voor de zwakkeren en altijd paraat staat voor zijn personeel en gezin. En er is een sportieve Gert, die marathons loopt en bergen beklimt om er vervolgens af te skiën.
 2. Bewoners studentenflats in Tuindorp willen voorkomen dat mensen eraf springen: ‘Zoiets vergeet je nooit meer’
  PREMIUM

  Bewoners studenten­flats in Tuindorp willen voorkomen dat mensen eraf springen: ‘Zoiets vergeet je nooit meer’

  Bewoners van de Utrechtse studentenwoningen in het Tuindorp-West Complex maken zich grote zorgen. Vorige week sprong een jongen die niet in het complex woonde van een van de flats af. Een traumatiserende ervaring voor veel bewoners. En het gebeurt helaas vaker. Daarom willen bewoners dat er actie wordt ondernomen om zelfdodingen te voorkomen. ,,We moeten toch íets kunnen doen om dit te stoppen?’