Wijkbewoners zitten niet te wachten op nieuwe prostitutiezone bij het Zandpad

VideoAls Utrecht de komst van het Nieuwe Zandpad doordrukt zoals beoogd, dan maakt het stadsbestuur een historische fout. Die stellige overtuiging leeft in de buurt, die zich volgens bewoners juist de laatste jaren zo positief heeft ontwikkeld.

,,Ze moeten hun geld in Utrecht ergens anders aan uitgeven. Niet aan hoeren in een buurt met veel kinderen en vlakbij een school.’’ De geboren en getogen Utrechtse Silvana Koten (26) reageert fel op de vraag of de komst van het Nieuwe Zandpad op de beoogde plek vlakbij het oude zandpad en de Marnixbrug wel zo’n goed idee is.

  1. Zondag schuift 2.800 ton staal en beton met Zwitserse precisie op z’n plek bij station Driebergen-Zeist
    PREMIUM

    Zondag schuift 2.800 ton staal en beton met Zwitserse precisie op z’n plek bij station Driebergen-Zeist

    Vanaf komend weekend wordt de hoofdstraat tussen Driebergen en Zeist ter hoogte van het station negen dagen afgesloten voor alle verkeer. Zondagochtend begint namelijk in alle vroegte het inschuiven van het tweede, 120 meter lange noordelijke spoorviaduct. Volgens bouwmanager Albert Hazeleger wordt daarmee zondagmiddag de laatste grote klus voor het nieuwe station afgerond. „Volgend jaar juni trek ik hier heel tevreden de deur achter me dicht.”