De vestiging van instelling voor geestelijke gezondheidszorg Altrecht aan de Rembrandthage in Nieuwegein.
Volledig scherm
De vestiging van instelling voor geestelijke gezondheidszorg Altrecht aan de Rembrandthage in Nieuwegein. © Google Streetview

Woningbouw op terrein van Altrecht en gemeente Nieuwegein

De organisatie voor geestelijke gezondheidszorg Altrecht en de gemeente Nieuwegein gaan samen woningbouw realiseren op stukken grond langs de Rembrandthage, de Pieter van Laerhage en de Galecopperdijk. Daarover hebben een overeenkomst gesloten.

De locatie van zorgorganisatie Altrecht die nu al is gevestigd aan de Rembrandthage gaat dicht. Altrecht en de gemeente gaan hier en op de twee andere genoemde gemeentelijke percelen 84 huizen bouwen. 

Ov-lijn

Tot voor enkele jaren waren deze stukken grond bestemd voor een hoogwaardige openbaar vervoerlijn naar Papendorp in Utrecht. Doe gaat echter niet door. In het Woningbouwprogramma Nieuwegein 2030 is de locatie Altrecht aangemerkt als kansrijke woningbouwlocatie. Dat geeft invulling aan de gemeentelijke woningbouwopgave van 5000 woningen in de stad.

De volgende stap is het kiezen van een ontwikkelaar die de woningbouw gaat ontwikkelen. Dit gebeurt na de zomervakantie. De voorbereiding hiervoor is inmiddels gestart. De beoogde ontwikkeling voorziet in de realisering van 84 woningen, bestaande uit minimaal 40 sociale huurappartementen, 13 middeldure huurappartementen en daarnaast 31 rij-, tweekappers en vrijstaande woningen in de koopsector.