Jan van Piekeren: ,,Ik wil vrij zijn, mijn eigen dingen doen: schrijven en optreden.’’
Volledig scherm
PREMIUM
Jan van Piekeren: ,,Ik wil vrij zijn, mijn eigen dingen doen: schrijven en optreden.’’ © Johan Nebbeling

Zanger Jan van Piekeren brengt ode aan ‘zijn’ Utrecht: ‘Intens gelukkig dat ik hier woon’

Hij werd geboren in Enschede en groeide op in Duitsland en IJsselstein, maar zanger/entertainer Jan van Piekeren (56) voelt zich nergens gelukkiger dan in ‘zijn’ stad Utrecht. Met zijn nieuwe lied  Ik kom uit Utreg brengt hij een ode aan de stad die zijn hart heeft gestolen.

Quote

Naarmate ik ouder word, besef ik steeds meer hoe mooi onze stad is

Jan van Piekeren

Ach, Utrecht! Jan van Piekeren raakt er nooit over uitgezongen. „Naarmate ik ouder word, besef ik steeds meer hoe mooi onze stad is. Loop ik op zaterdagmorgen vanuit mijn huis naar de binnenstad, dan geniet ik zó van die mensen, gebouwen, straten en grachten. Mooier dan Nice of welke stad ook. Dan ben ik intens gelukkig dat ik in Utrecht woon.”

En dus moest het er van komen: een ode aan de stad. Ik kom uit Utreg moet een waardige opvolger worden van Als ik bovenop de Dom sta, het onofficiële Utrechtse volkslied van Utrechter Rijk de Gooyer dat vooral bekend werd in de uitvoering van cabaretier Herman Berkien.

  1. Brian (25) en Lisa (22) wonen met vluchtelingen en voormalig daklozen in Nieuwegein: ‘Mensen uit hun schulp helpen’
    PREMIUM

    Brian (25) en Lisa (22) wonen met vluchtelin­gen en voormalig daklozen in Nieuwegein: ‘Mensen uit hun schulp helpen’

    Tientallen huurders mogen deze week een kijkje nemen in hun toekomstige appartement op de plek waar tien jaar geleden nog geboorten werden geregistreerd en bestemmingsplannen voorbereid. Hun woningen bevinden zich in het totaal verbouwde voormalig gemeentehuis van Nieuwegein. De burgemeesterskamer is echter niet te huur: de toren waar de bestuurders tot 2012 zetelden, is gesloopt.