Volledig scherm
Mariniers op het strand in Vlissingen © Lex De Meester

Zeeland wil bevestiging van kabinet dat mariniers van Doorn naar Vlissingen verhuizen

Een gerucht op Twitter heeft de Zeeuwse overheden nerveus gemaakt. Ze willen dat het kabinet nog deze week bevestigt dat de bouw van de marinierskazerne in Vlissingen niet ter discussie staat.

Naar aanleiding van geruchten op sociale media eisen de provincie, de gemeente en het waterschap van staatssecretaris Barbara Visser dat ze per direct aan alle twijfel rond het project een einde maakt.

Vorige week ging op Twitter het verhaal rond dat het kabinet op het punt staat het project in Vlissingen af te blazen en dat de mariniers een nieuwe kazerne in Nieuw Milligen, op de Veluwe bij Apeldoorn, krijgen. Het bericht werd nergens bevestigd, maar leidde tot vragen aan de betrokken Zeeuwse overheden. Die waren zeer onaangenaam verrast. 

Ze zijn er kennelijk niet gerust op dat waar rook is geen vuur is en hebben daarom een brief naar de staatssecretaris gestuurd:  ,,Gelet op de nauwe contacten en het goede overleg dat wij in de afgelopen jaren steeds met u hebben gehad, kunnen wij ons niet voorstellen dat daadwerkelijk een voorstel van die strekking (mariniers niet naar Vlissingen, red) in voorbereiding is. Wij gaan er vanuit dat u nog steeds achter de afspraken met ons staat en verzoeken u dan ook om per ommegaande, uiterlijk deze week, te bevestigen dat verplaatsing van de marinierskazerne naar Vlissingen niet ter discussie staat. Vanwege het zeer grote belang van dit dossier voor Zeeland zenden wij een afschrift van deze brief aan de voorzitter van de ministersraad, de heer Rutte.”