Maden in de gft-bak is menig bewoner een gruwel. Een plan om deze bakken in de zomer minder te legen, stuit in Zeist dan ook op weerstand.
Volledig scherm
PREMIUM
Maden in de gft-bak is menig bewoner een gruwel. Een plan om deze bakken in de zomer minder te legen, stuit in Zeist dan ook op weerstand. © Getty Images

Zeist bezuinigt en de grootste angst van inwoners is: maden in de container

Inwoners van Zeist lijken zich over weinig zo druk te maken als over hun gft-afval. Tenminste, als je kijkt naar de vele tientallen reacties op gemeentelijke bezuinigingsplannen. De een is vooral bang voor maden in de zomer en de ander vreest dat het vele snoeiafval niet meer te hanteren is als Zeist besluit de gtf-bak in de zomer een stuk minder te legen. 

  1. Vier van de 26 ‘Utrechtse’ windmolens werden al geschrapt: is het eerste dominosteentje gevallen?
    PREMIUM
    ANALYSE

    Vier van de 26 ‘Utrechtse’ windmolens werden al geschrapt: is het eerste domino­steen­tje gevallen?

    Vijf weken geleden presenteerden de gezamenlijke Utrechtse gemeenten hun duurzame plannen voor de komende tien jaar. Onderdeel van hun groene voornemens was de bouw van 26 grote windmolens. Vier daarvan zou Houten voor zijn rekening nemen. Maar hier openbaarde zich deze week een pijnlijke barst in de Utrechtse klimaatambities: de Raad van State stemt niet in met de bouw van Windpark Goyerbrug.