Volledig scherm
Martijn Fischer terug op het toneel als André Hazes. © Roy Beusker

Zeistenaar Martijn Fischer weer op toneel in rol van André Hazes

De in Zeist wonende Martijn Fischer (51) kruipt opnieuw in de huid van André Hazes voor de musical Hij Gelooft in Mij.

Vanaf begin 2021 vertolkt hij weer de rol van de legendarische volkszanger, wanneer de musical terugkeert in achttien theaters, waaronder ook in Utrecht.

Hij Gelooft in Mij is een musical over het leven van André Hazes. Het is een aangrijpend verhaal over de Amsterdamse zanger, zijn verhouding met Rachel en zijn stad Amsterdam. Zijn hits illustreren zijn diepe dalen en hoge toppen van succes en teloorgang. Het verhaal wordt gezien door de ogen van Rachel van Galen, een vijftienjarig meisje dat verliefd wordt op Hazes.

Hoofdrol

De musical was eerder vanaf 2012 tot begin 2015 te zien in het DeLaMar Theater in Amsterdam. In totaal werden er bijna 800 shows opgevoerd die door meer dan 700.000 mensen werden bekeken. Naast zijn rol als Hazes in Hij Gelooft in Mij speelde Fischer, die in Utrecht is geboren, ook de hoofdrol in de film Bloed, Zweet & Tranen en won hij hiermee een Gouden Kalf. Met zijn eigen band heeft Fischer in het afgelopen jaar getoerd met de voorstelling Martijn Fischer zingt Hazes.

Martijn Fischer heeft André Hazes nooit losgelaten. ,,In 2021 zou onze volksheld André Hazes 70 jaar zijn geworden’’, zegt Fischer. ,,Ter gelegenheid daarvan brengt Stage Entertainment Nederland de musical Hij Gelooft in Mij als tour in de Nederlandse theaters. Ik ben heel blij en vereerd dat ik de rol van mijn leven, die van André Hazes, nog een keer ten tonele mag brengen.’’

Quote

Ik ben heel blij en vereerd dat ik de rol van mijn leven, die van André Hazes, nog een keer ten tonele mag brengen

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken?
Schrijf je hier in!

Whatsapp WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip, foto of video? Stuur ze ons door op
06-52470104 of stuur een e-mail naar de redactie van AD Utrecht: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.